Ny bekendtgørelse pr. 1. juli

Læs om ny procesplan her:

Vær opmærksom på, at skemaerne på vores hjemmeside er PDF-format. Det kræver, at du har den seneste version af Adobe Reader installeret, så du kan udfylde og gemme original dokument.

Vejledning: Sådan udfylder du PDF-skemaer

Bliv godkendt som ny plejefamilie

I skal udfylde og indsende ansøgningsskema til os, hvis I ønsker at blive godkendt som plejefamilie. Læs om hvordan godkendelsesprocessen forløber og se vores kursusoversigt over afholdelse af grundkursus for kommende plejeforældre.

Send direkte via borger.dk
Felter som "til" og "emne" - der er påkrævet vil være udfyldt på forhånd, hvis du søger via ovenstående link. Vigtigt, at du KUN bruger dette link, hvis du ansøger om at blive godkendt som ny plejefamilie.

I skal udfylde og indsende et ansøgningsskema samt jeres CV til os, hvis I ønsker at blive plejefamilie.

Som led i ansøgningen skal I dels give samtykke til, at Socialtilsyn Syd må indhente en række oplysninger om jer (disse oplysninger fremgår af samtykkeerklæringen sidst i ansøgningsskemaet) og dels give samtykke til, at I som godkendt plejefamilie registreres på Tilbudsportalen. Det er en forudsætning, at I er på Tilbudsportalen som plejefamilie.

I modtager en kvittering, når vi har modtaget jeres ansøgning. I vil få tildelt en konsulent, som vil kontakte jer i forbindelse med sagsbehandlingen.

Vi anmoder digitalt om:

  • Samtykke til rekvisition af børneattest
  • Samtykke til rekvisition af straffeattest

Vi anmoder digitalt på Politiets hjemmeside, når I har sendt ansøgningsskemaet. Politiet sender to link til hver jeres e-boks samt til jeres barns e-boks (fyldt 15 år). Begge link skal godkendes inden for 14 dage, da vi ellers får afslag. Det betyder, at der skal anmodes på ny, hvilket forsinker processen.